INTREBARI SI RASPUNSURI

Ce este proiectul de instalatii?

Prin proiectul de instalatii se ofera solutia optima economic si functional pentru cerintele tale. Proiectul de instalatii cuprinde trei parti bine definite: instalatii termice si ventilatii, instalatii sanitare si instalatii electrice. Proiectul de instalatii trebuie realizat in acord cu cel arhitectural si structural, eventuale neconcordante afectand executia sau viziunea arhitecturala de ansamblu.

De ce conteaza sa ai un proiect tehnic bine facut?

Proiectul tehnic trebuie sa cuprinda descrierea procesului de executie prin caietele de sarcini, detalii de executie si cantitati estimate de materiale necesare.

Un proiect tehnic bine realizat te fereste de incertitudini si costuri neprevazute.

Cu cat desenele sunt mai vagi, cu atat constructorul iti poate spune ca materialele pe care le asteptai nu sunt in desene si ca cerintele tale sunt „variatii” care te vor costa mai mult.

Un proiect tehnic bine realizat iti faciliteaza o executie corecta, detaliile de executie complete te vor ajuta sa obtii calitatea dorita a lucrarilor si sa elimini erorile de executie pe santier, ce pot rezulta din insuficienta detaliere din proiect.

Ce cuprinde un proiect de instalatii?

Continutul proiectului pentru fiecare specialitate in parte, il gasiti in link-urile de mai jos:

Instalatii sanitare

Instalatii PSI

Instalatii termice

Instalatii de ventilare si climatizare

Instalatii electrice

Cat costa un proiect de instalatii?

Pretul de proiectare il stabilim impreuna, dupa un o analiza a planurilor de arhitectura, corelate cu nevoile tale de confort, siguranta si alte criterii, rezultand astfel solutiile de principiu care se vor aplica noii constructii (tema de proiectare).

Ce se intampla daca nu respect proiectul de instalatii?

Recomandam sa respecti proiectul care l-am realizat conform discutiilor avute impreuna. In cazul unor modificari sau neclaritati care apar pe parcursul lucrarilor, ne poti intreba, evitand astfel greselile de executie, care se resfrang in utilizare.

Nerespectarea proiectului ne absolva de orice vina pentru nefunctionalitatile aparute.